Ethiopië (Danakil)

De rijke cultuur van het noorden,
het Timkat festival én
bijzondere vulkanische landschappen in Danakil.

 

Een pracht reis al zeg ik het zelf en hier kan je niet omheen. Deze groepsreis naar Noord Ethiopië en de Danakil woestijn is een zeer bijzondere reis. Heb je veel liefde voor reizen en wil je meer zien van Ethiopië dan de toeristische hoogtepunten? Dan is dit je kans.
Je reist door het Noordwesten en al gauw maak je het uitbundige Timkat festival mee in Bahir Dar, kortom Timkat is hèt belangrijkste feest in Ethiopië. Je loopt in een gemakkelijke driedaagse wandeling rondom Lalibela in het Basalt gebied. Op de trekking overnacht je in tukuls op het Meket-plateau waar door de lokale bevolking de slaapgelegenheid en diner worden verzorgd.  Je hebt een duizelingwekkend uitzicht naar het westen en zuiden over de bergen en hier komen de Gelada Baboons regelmatig een kijkje nemen. Maar je bezoekt ook uitvoerig het achtste wereldwonder Lalibela. Wanneer we zijn uitgerust gaan we naar de woestijn Danakil depression in het Afar gebied.

Danakil

Danakil is een gebied waar velen van dromen,
dat noem ik dan een droomreis.

Eerst rijden we vanuit Mekele met een 4WD naar het Danakil gebied. In Bere Ale hebben we een trationele lunch en daarna gaan we met de lokale gids door een droog landschap naar Hamedela.

De groen-geel-oranje-rood gekleurde zwavelvelden van Dallol zijn oogverblindend en de enorme zoutformaties met de grote zoutplateaus zijn geweldig. Hier zal je zowel de Afar als de Tigray bevolking ontmoeten. Werkelijk fascinerend om te zien hoe de jonge mannen iedere dag weer klompen zout op de kamelen laden. De zoutkaravanen kom je regelmatig tegen in het heetste en diepste punt van Ethiopië waar de temperaturen soms hoog oplopen. Danakil, een gebied dat zich op 100 meter onder zeeniveau bevindt en de heetste plek in Ethiopië is, maar desondanks de moeite waard om eens in je leven naar toe te reizen.

Vervolgens gaan we dwars door de lava-woestijn naar de werkzame krater de Ertale.  Vroeg in de avond gaan we lopend naar het enorme spektakel van de vulkaan waar we overnachten onder de sterrenhemel. De volgende dag nemen ’s middags een bad in het zoutmeer of de hotspring bij het meer.
Op het einde van de reis rijden we via Semera naar Awash om het “wild life” van Awash National Park te spotten.

Emiel schreef na de reis in januari 2018:
“Beste Mayke,
Bedankt voor de exclusieve reis die ik met jou heb kunnen meemaken met veel variatie, van meerdaagse wandelingen in de bergdorpen, de unieke kerken van Lalibela tot de kleurrijke streken in de Danakilwoestijn.
Deze reis met al die speciale oorden kan enkel met goede voorbereiding en kennis van het land en jij hebt dit alles in een prachtige reis samengebracht. Niemand anders kan deze reis zo aanbieden.
Nogmaals dank voor alles, Emiel.”

Danakil Ethiopië22 DAGEN NAAR NOORD ETHIOPIË EN DANAKIL
VAN 14 JANUARI T/M 4 FEBRUARI 2019 € 3445,–

DAGPROGRAMMA

DATUM EN PRIJS

INFORMATIE

BOEKEN >

HOME

Wil je een indruk krijgen van het Timkat festival klik dan HIER.