Ethiopië (Danakil)

Danakil in Ethiopië

Bijzondere vulkanische landschappen in Danakil

en de rijke cultuur van het noorden

Een pracht reis al zeg ik het zelf en hier kan je niet omheen. Deze groepsreis naar noord Ethiopië en de Danakil woestijn is geen alledaagse reis! Heb je veel liefde voor reizen en wil je iets bijzonders dan is dit je kans. Anna van der Heijden gaat deze reis begeleiden en heeft jaren in Ethiopië gewoond. Is nog altijd verliefd op dit land en met name het stukje van Danakil heeft haar hart gestolen.

Vanaf Addis Abeba rijd je door een vulkanische streek naar het oosten. Je komt dan al snel in het gebied van de Afar. Dit trotse volk is half nomadisch en trekt rond met kamelen.

Het landschap van de Danakil is bijna surrealistisch. Er is een werkzame krater, de Ertale. Op de enorme uitgestrekte zoutvlaktes kom je de zoutkaravanen tegen. De groen-geel-oranje-rood gekleurde zwavelvelden zijn oogverblindend.

Een gebied waar velen van dromen,
dat noem ik dan een droomreis.

Na het Danakil gebied reis je naar het prachtige Gheralta gebergte. Een heerlijke plek om bij te komen of te wandelen in de omgeving. De talloze kleine pittoreske rotskerkjes liggen verborgen tussen de rotsen. De bevolking is zeer gelovig en je kan zien hoe devot de mensen in de kleine kerkjes iedere dag een bezoek brengen.

Je bezoekt ook het achtste wereldwonder Lalibela met zijn indrukwekkende rotskerken. En voordat je teruggaat naar Addis Abeba loop je enkele dagen in een ruig berggebied met prachtige uitzichten ten zuiden van Lalibela. Deze Tesfa Trek wordt door de plaatselijke bevolking georganiseerd.

22 DAGEN NAAR DANAKIL VAN 27 JANUARI T/M 17 FEBRUARI 2018 € 3445,–

DAGPROGRAMMA

DATUM EN PRIJS

INFORMATIE

BOEKEN >

REISBEGELEIDING >

FOTOGALERIJ

HOME