Ethiopië (Danakil)

Bijzondere vulkanische landschappen in Danakil,

de rijke cultuur van het noorden

én het Timkat festival

Een pracht reis al zeg ik het zelf en hier kan je niet omheen. Deze groepsreis naar noord Ethiopië en de Danakil woestijn is een zeer bijzondere reis. Heb je veel liefde voor reizen en wil je meer zien van Ethiopië dan de toeristische hoogtepunten dan is dit je kans.

Je reist door het noordwesten en al gauw maak je het Timakt festival mee in Bahir Dar. Je loopt in een gemakkelijke driedaagse wandeling rondom Lalibela in het Basalt gebied. Op de trekking overnacht je in tukuls op het Meket-plateau die door de lokale bevolking worden beheerst. Je hebt een duizelingwekkend uitzicht naar het westen en zuiden over de bergen en hier komen de Gelada Baboons regelmatig een kijkje nemen. Maar je bezoekt ook uitvoerig het achtste wereldwonder Lalibela.

Danakil Danakil is een gebied waar velen van dromen,
dat noem ik dan een droomreis.

Vanuit Mekele rijden we met 4WD naar het Danakil gebied. In Bere Ale hebben we een trationele lunch en met de lokale gids rijden we door een droog landschap naar Hamedela.

De groen-geel-oranje-rood gekleurde zwavelvelden van Dallol zijn oogverblindend. De enorme zoutformaties met de grote zoutplateaus waar de Afar en Tigray bevolking iedere dag weer klompen zout op de kamelen laadt. De de zoutkaravanen kom je regelmatig tegen in het heetste en diepste punt van Ethiopië dat zich op 100 meter onder zeeniveau bevindt.

Dwars door de woestijn naar de werkzame krater de Ertale, waar we overnachten onder de sterrenhemel. Vroeg in de ochtend gaan we het enorme spektakel van de vulkaan zien en nemen ’s middags een bad in het zoutmeer of de hotspring bij het meer.

Op het einde van de reis rijden we via Semera naar Awash om het “wild life” van Awash National Park te spotten.

Danakil Ethiopië22 DAGEN NAAR NOORD ETHIOPIË EN DANAKIL
VAN 15 JANUARI T/M 5 FEBRUARI 2018 € 3445,–

DAGPROGRAMMA

DATUM EN PRIJS

INFORMATIE

BOEKEN >

HOME