Kerst in Myanmar

Bezoek de hoogtepunten van Birma
Yangon en de Gouden rots,

Bagan, Mandalay en het Inle Lake.

 

Maak kennis met de zeer vriendelijke bevolking in Birma en breng zeker een bezoek aan de Shwedagon pagoda in Yangon. ’s Avonds is de tempel met vele lichtjes versierd en schittert het goud nog mooier.  In het straatbeeld zie je de mannen en vrouwen allemaal nog in de traditionele longyi en wanneer je op een terras een drankje drinkt zie je het dagelijks leven voorbij trekken.

De gouden rots die schittert in de zon in Kyaiktiyo is zeker de moeite waard en in Bagan kan je met paard en wagen of op de fiets de duizenden pagodes ontdekken. De zonsondergang zien vanaf een uitzichtpunt of een glaasje drinken aan de rivier.

Rondom Mandalay kan je naar een aantal interessante oude hoofdsteden zoals Amarapura, Sagaing en Ava. Of ga je naar de Mahamuni Paya in Mandalay? Een zeer belangrijke tempel voor de Birmesen waar het viermeter hoge Boeddha-beeld een dikke goudlaag heeft dat door de talloze pelgrims wordt aangebracht. Sluit de dag af met een boottochtje over het meer en bewonder de lange teakhouten U Bein’s brug.

Per boot vaar je naar het Inle lake waar de vissers van de Intha-stam op een typische wijze met één been roeien en de vissersboot voortbewegen. Je kunt hier veel omliggende dorpjes bezoeken en zelfs een zijdefabriek die de zijde spint uit de waterlelie. De omgeving van Nyaungshwe is ook per fiets te verkennen.

GA JE MEE NAAR MYANMAR VAN 24 DECEMBER 2017 T/M 7 JANUARI 2018 € 2149,–

DAGPROGRAMMA >

DATUM & PRIJS >

INFORMATIE >

BOEKEN >

HOME >