Myanmar (Birma)

MyanmarErvaar de rijke cultuur van het oude Birma

Een unieke pioniersreis naar de minderheden van Myanmar

Myanmar (Birma) is het land van de gouden pagodes en de kleurrijke bevolking. Tijdens deze rondreis langs hooggelegen bergstadjes en traditionele vissersdorpen beleef je hun rijke cultuur. Al wandelend door traditionele dorpen, waarvan sommige zeer afgelegen, ervaar je de leefgewoonten, gebruiken en tradities van verschillende minderheden in het westen en het oosten. Je ziet hoe de neusfluit wordt bespeeld en ontmoet bijzondere bevokingsgroepen, zoals de Chin met hun kenmerkende gezichtstatoeages.

Onderweg varen we over meren met drijvende tuinen naar verstilde dorpen. We bezoeken de bamboe paalhuizen van de Akha en de long houses van de Loi. We bewonderen de mooiste tempels met adembenemende uitzichten, wandelen over een specerijenmarkt en proeven de lokale rijstwijn. Wanneer de zon ondergaat, zie je de gouden toppen van de stupa’s glanzen in het warme avondlicht. Een fascinerende 24-daagse rondreis door het land van de gouden pagodes en een unieke kennismaking met vele onontdekte volken. Alleen Mayke Tours maakt deze reis in groepsverband naar de afgelegen gebieden.

Kerstreis, hoogtepunten van MyanmarKerstreis! De hoogtepunten van Myanmar (Birma)  Een 15-daagse reis door het Gouden land. Je bezoekt de indrukwekkende Shwedagon pagode in Yangon, historische tempels in Bagan en ziet hoe de vissers op het Inle meer met een been roeien. Een dagwandeling rondom Kalaw laat je kennismaken met de Pa-O bevolking, waarbij je smult van de lokale lunch.

24 DAGEN NAAR MYANMAR VAN 7 NOVEMBER T/M 30 NOVEMBER 2017 € 3295,–

DAGPROGRAMMA >

DATUM & PRIJS >

INFORMATIE >

BOEKEN >

FOTOGALERIE >

HOME >

“Ik vond de reis vooral leuk en interessant vanwege de afwisseling en verschillende invalshoeken. Stad en platteland hebben we gezien. De bizarre drukte in de steden en de stilte in de dorpen. We zijn op visite  geweest bij raadselachtige stammen die met het naburige dorp niks hebben maar met hun  broeders en zusters van dezelfde stam elders in Zuidoost Azië des te meer.  Dan begrijp je al snel dat  het land verdeeld is in ontelbare stammen, etnische groepen, subculturen, kasten en ga zo maar door die ieder een deel van de koek willen. Wat mij erg opviel was de alomtegenwoordigheid van de boeddhistische religie die soms op strenge  wijze wordt uitgedragen. Het is verbazingwekkend hoeveel je in drie weken meemaakt en opsteekt. De reis is druk en best wel vermoeiend maar goed vol te houden. Het zijn eersteklas hotels waar je overnacht, het vervoer is comfortabel, en de gids die we hadden ging  niet tussen ons en de bevolking in staan maar hielp ons om zelf met bewoners in contact te komen en te communiceren. Dat heeft een paar keer tot hele interessante gesprekken geleid met locals. Het land is duidelijk door het toerisme ontdekt waardoor het  bij de bekende trekpleisters een drukte van belang is. En ja, die Mayke, daar heb je wat aan. Alles is tot in de puntjes geregeld, alles klopt en she does not take no for an answer. Ze loodst je overal naar binnen en lost alle problemen, groot of  klein, op. Tip: wacht niet te lang als je naar Birma wilt, het zal alleen maar  drukker worden.” Ed v. H (2016)