Ethiopië

Rondreizen Ethiopië:
groepsreizen en individueel door de parel van Afrika

Rondreizen door Ethiopië is een ontdekkingstocht naar het hart van Afrika

Op de rondreizen door Ethiopië maak je kennis met de best bewaarde beschaving van Afrika. De eerste mens heeft hier haar rustplaats en het noorden is rijk aan Christelijke cultuurschatten. In het zuiden wonen volken met de meest ingenieuze kapsels en lichaamsversieringen. Op een rondreis door dit prachtige land maak je kennis met de parel van Afrika.

Ontmoet tijdens je rondreizen door Ethiopië de stammen van de Omo-vallei, die hun lichaam versieren met kralen en klei. Bezoek de idyllische kerken en kloosters op een van de vele kleine eilandjes in het Tanameer. En ga in het Simiengebergte op zoek naar de langbehaarde Gelada-apen. De uitzichten zijn fenomenaal en de dorpjes geven je het gevoel in een andere wereld te zijn.

De Ethiopië reizen zijn zo samengesteld dat er genoeg tijd is voor verschillende excursies en waar ook tijd is om op eigen gelegenheid een wandeling te maken in de buurt van de lodge of hotel. Bekijk hier enkele accommodaties die zijn uitgekozen om de overnachting naar je zin te maken.

In Addis Abeba slapen we in Yeka Guesthouse met ruime tuin.
In Gondar slapen we in de gezellige Lodge Du Chateau.

Kies uit de volgende rondreizen Ethiopië:

Rondreizen Ethiopië Rondreis Noord Ethiopië: Ontdek het Christelijke noorden met z’n eeuwen-oude cultuur op deze 18 daagse-Ethiopië rondreis. We bezoeken tijdens deze cultuurreis ondergrondse kerken, idyllische kloosters en metershoge stêles. Op onze reis ontmoeten we de vriendelijke bevolking van Ethiopië en slenteren we rond over kleurrijke markten.

Bekijk de details Noord Ethiopië 18 dagen

ethiopie-i-theo-121Rondreis Oost en Zuid Ethiopië: Tijdens deze 18-daagse Ethiopië rondreis maak je kennis met de vriendelijke stammen van de Omo-vallei. Zo ontmoet je op deze reis de beroemde Mursi, die als versiering een schoteltje in hun onderlip dragen. Schilderachtig is ook het handelsstadje Harar, waar de Franse kunstenaar Rimbaud veel schilderijen maakte.

                                                                      Bekijk de details Oost en Zuid Ethiopië

Rondreizen Ethiopië

Rondreis Ethiopië totaal: Beleef de parel van Afrika tijdens deze 33-daagse rondreis door Ethiopië. Struin in Addis Abeba rond over de grootste markt van Afrika. Ontdek op je rondreis de vele verscholen moskeeën en kleurige gebouwen van de oude handelsstad Harar. Vaar over de Blauwe Nijl en ontmoet tijdens je reis de stammen in de Omo-vallei.

Bekijk de details Ethiopië Totaal 33 dagen

Rondreizen EthiopiëLaat je inspireren door een kort filmpje van Noord Ethiopië

 

 

 

 

“We hebben een fantastische en onvergetelijke reis door het fascinerende Ethiopië gehad.  Ethiopië hebben wij ervaren als het mooiste land van Afrika. Prachtige natuur, Vriendelijke mensen. Mooie kerken. De stammen. Het was allemaal indrukwekkend.
Zeker mede dankzij jou Mayke en Jakob. Onze complimenten en nogmaals bedankt.
Wij hebben genoten.” (Henry en Ans)