Danakil en Noord Ethiopië informatie

Danakil en Noord EthiopiëDe groepsreis Danakil en Noord Ethiopië
raakt je in het hart.
Paspoort en visum

Je hebt een paspoort nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is. Het is goed mogelijk om een visum te halen op het vliegveld in Addis Abeba en de kosten zijn op dit moment ± $50 of € 48,- en graag met gepast geld betalen. Wil je het visum liever van te voren regelen neem dan contact op met de ambassade in Brussel of een visumbureau. Je moet twee lege bladzijden in je paspoort hebben. Voor Danakil en Noord Ethiopië zijn permits nodig, hier zorgt Mayke Tours voor.

Vluchtschema

Het is mogelijk om zelf je vliegticket te boeken. In overleg met Mayke Tours kan je geholpen worden en advies krijgen over de maatschappijen. Zowel Lufthansa als Turkish Airlines wordt gevlogen naar Addis Abeba.

Inentingen

Vaccinatie tegen cholera is vereist als je een land hebt bezocht dat door cholera is besmet binnen 6 dagen vóór aankomst in Ethiopië. In Ethiopië wordt malariaprofylaxe sterk aangeraden en neem goed muggenolie mee. Voor verder informatie en inentingen verwijzen we door naar de GG&GD of de reisvaccinatie aan huis, klik dan hier. Voor een volledige vaccinatie is het raadzaam om een maand van te voren te beginnen. Breng medicijnen die je gebruikt en die je eventueel nodig kan hebben mee van huis.

Veiligheid

Ehiopië is een relatief veilig land. ernstige misdaden zijn zeldzaam, maar toeristen moeten attent zijn op zakkenrollers en andere kleine diefstallen in de grote steden. Wees attent op markten rondom busstations en grote publieke feesten.

Zwaarte van de reis

Om Ethiopië te bezoeken wordt aangeraden een goede lichamelijke conditie te hebben en in de Danakil depression kan de temperatuur hoog oplopen. Het is een bijzonder land en er zijn dagen dat er veel gereisd wordt, maar tussendoor worden er ook wandeluurtjes ingelast. Het is afhankelijk van de streek die je bezoekt, maar je krijgt zonder meer veel indrukken te verwerken. De stroomvoorziening is niet altijd voor 24 uur aanwezig en de douche heeft niet altijd warm water, maar je beleeft Ethiopië met al zijn charmes. Houdt er rekening mee dat je in de reis Danakil en Noord Ethiopië in het gedeelte van Danakil de hele tijd geen stroom en douche aanwezig is. Een flexibele instelling is zeker nodig om alle ongemakken te overbruggen en indien je eraan twijfelt of een bepaalde reis voor je geschikt is, kan je gerust contact met Mayke Tours opnemen.

Vervoer

We reizen met een eigen bus, en in Danakil wordt er wordt er gekozen voor 4-wheel drive.

Maaltijden

Het kan gebeuren dat de maaltijden niet altijd op hetzelfde tijdstip zijn: we overleggen dit met de gids en chauffeur wat het beste uitkomt. Veelal wordt er samen gegeten omdat het aantal restaurantjes beperkt is, maar wanneer je liever zelf een restaurant opzoekt is dat uiteraard mogelijk. Wanneer er gekampeerd wordt gaat er een kok mee die de maaltijd verzorgt. In veel Afrikaanse restaurants is een Europese maaltijd te bestellen.

Overnachtingen

De hotels worden afgewisseld van eenvoudig tot luxe. Meestal zijn het middenklasse hotels, maar houdt er rekening mee dat de standaard anders is dan in Nederland. Enkele overnachtingen waar we verblijven: Caravan hotel in Addis Abeba of in Awash National Park de zeer gezellige Awash Falls Lodge.

Temperatuur

Vanwege de hoogte is de temperatuur in het grootste deel van Ethiopië aangenaam en zelden komt het boven de 25 graden. In de avond koelt het in het noorden sterk af en kan het als koud ervaren worden. De hoogte gecombineerd met de nabijheid van de evenaar maakt dat de zon behoorlijk sterk is. De lager gelegen gebieden zoals de Omo vallei zijn behoorlijk warmer met temperaturen die soms boven de 30 graden komen. Wanneer je naar Danakil reist kunnen de temperaturen hoger zijn en is het verstandig om rekening te houden met zéér hoge temperaturen.

Geld

De lokale valuta is de Ethiopische Birr (ETB) verdeeld in 1, 5, 10, 25,50 centen en 1 birr munt. Biljetten zijn beschikbaar in 1, 5,10, 50 en 100 birr, de wisselkoers in ongeveer 25 birr tegen 1 euro. Het gebruik van creditcard groeit, maar het gebruik is nog steeds zeer beperkt en daarom wordt sterk aangeraden om cash geld mee te nemen. Er is bij veel banken of hotels te wisselen met euro’s, een enkele keer is het mogelijk om in Ethiopië te pinnen.

Douane formaliteiten

Het is toegestaan om een bedrag tot een maximum van EURO 3000 in te voeren. Er mag niet meer dan 200 birr het land uitgevoerd worden. Belastingvrij invoeren is toegestaan tot: 200 sigaretten, 100 sigaren, 250 gr. tabak, 2 liter alcoholische drank en 1/2 liter parfum.
Wanneer er souvenirs worden uitgevoerd die antiek zijn dan heb je een exportpermit nodig.

Foto’s en video

Het fotograferen is in Danakil en Noord Ethiopië op de meeste plaatsen vrij. Ook op het Timkat festival zullen mensen veel foto’s maken. Breng genoeg memory sticks en batterijen mee. Het is meestal mogelijk om in de hotels accu’s op te laden, maar houdt er rekening mee dat er regelmatig stroomuitval is en in Danakil is er helemaal geen stroom. De voltage is 220 volt, 50Hz. De stopcontacten zijn een andere maat dus neem een geschikte tussenstekker mee. Voor het gebruik van video camera’s wordt vaak een extra bedrag gevraagd dat kan oplopen van 2 tot 100 euro’s.

Wat moet je meenemen

Neem zo min mogelijk mee en zeker niet meer dan 15 kilo. Er is beperkte ruimte in de bus en de chauffeur is er iedere dag mee aan het sjouwen om boven op de bus of auto te tillen. Het handigste is wanneer je een reistas of rugzak gebruikt, het is niet handig om een harde koffer mee te nemen.
Neem gemakkelijk zittende kleding mee, hele lichte kleren voor overdag en een jasje of een flees voor de ochtend en de avond. Vergeet niet dat de Ethiopiër behoorlijk conservatief is en het wordt aanbevolen om knieën en schouders te bedekken. Houdt er rekening mee dat je in veel hotels kunt laten wassen, dus breng niet te veel kleding mee.

Zakgeld

Het advies voor zakgeld is steeds wisselend maar als je rekent op € 125,- per week per persoon is dat voldoende, houdt rekening met je eigen uitgavenpatroon.
Een indicatie van de kosten
Ontbijt 100 tot 150 birr
Lunch 100 tot 150 birr
Diner 150 tot 250 birr
Koffie 10 birr
Water 12 birr
Soft drinks 15 birr
Lokaal bier 20 birr
1 fles lokale wijn 120 birr
1 fles geïmporteerde wijn is 400 birr
De prijzen kunnen verschillen in Danakil en Noord Ethiopië in de streken

Een richtlijn voor fooien is

In restaurants is het normaal om een tip van 10 % te geven als het niet inclusief is.
Porter voor de bagage is 10 birr per tas.
Chauffeurs en gidsen is 1 euro per persoon per dag.

Feestdagen

Deze worden gevierd volgens de Ethiopische kalender (gebaseerd op de Julian kalender) en bevat 12 maanden van 30 dagen en een maand van 5 dagen en daardoor ben je volgens deze kalender in Ethiopië zeven jaar jonger. Wil je meer weten over de feestdagen in Ethiopië klik dan hier.

Voorafgaand aan de reis is er altijd een kennismakingsdag, zodat je je reisgenoten die meegaan naar Danakil en Noord Ethiopië kan ontmoeten en tevens zal ik op zo’n dag de reis doornemen en vragen beantwoorden. Mocht je meer informatie willen hebben dan kan je altijd kontakt met mij opnemen.

Een impressie van een reis door Noord Ethiopië? Klik dan HIER

Danakil en Noord Ethiopië, een reis van je dromen.

Danakil en Noord Ethiopië

GA MEE OP REIS NAAR ETHIOPIË VAN 15 JAN. T/M 4 FEBR. 2019 € 3445,–

TERUG NAAR NOORD ETHIOPIË EN DANAKIL RONDREIS

DAGPROGRAMMA>

DATUM & PRIJS >

BOEKEN >

HOME >