Kerst in Myanmar

KerstreisKerstreis met de hoogtepunten van Myanmar 
Yangon en de Gouden rots,
Bagan, Mandalay en het Inle Lake.

De kerstreis is een unieke route met vele hoogtepunten die je niet wilt missen.

Yangon

Maak kennis met de zeer vriendelijke bevolking van Myanmar in deze kerstreis, maar bewonder ook de schoonheid van de Shwedagon pagoda in Yangon. Tenslotte is het ook een aanrader om ‘s avonds de tempel te bezoeken, doordat hij met vele lichtjes is versierd, schittert het goud nog mooier. En niet alleen de Shwedagon pagoda is verlicht maar ook vele tempels die verspreid staan in de stad. In het straatbeeld zie je de mannen en vrouwen allemaal nog in de traditionele longyi en wanneer je op een terras een drankje drinkt, zie je het dagelijks leven voorbij trekken.

Bago

In Bago ligt het klooster Kha Khat Wain Kyaung en is één van de drie grootste kloosters in Myanmar. Ongeveer 500 monniken worden hier opgeleid en wordt de kennis van Boeddha geperfectioneerd, maar voordat we verder gaan is het intussen lunchtijd voor de honderden monniken en dus zal het voor deze dag de laatste maaltijd zijn voor de monniken. Een lange stoet loopt in alle stilte voorbij met de bedelnap.

Kyaiktiyo

De Gouden Rots die schittert in de zon in Kyaiktiyo is zeker de moeite waard. Wist je dat de Gouden Rots in evenwicht wordt gehouden door middel van één haar van Boeddha? Daardoor wordt de rots beschermt en stort niet in de afgrond. De Gouden Rots is een van de drie belangrijkste Boeddhistische bedevaartsoorden van Myanmar en op de tweede plaats is er bovenop de rots ook nog een 7,3 meter hoge pagode gebouwd. Hoewel vrouwen de rots niet mogen aanraken is het wel de moeite waard om in de voetspoor van de pelgrims een bezoek te brengen.

Kalaw

De glooiende heuvels van Kalaw zijn uitnodigend om een wandeling te maken en aan de andere kant een mooie gelegenheid om de Pa-O bevolking te ontmoeten. Het leefgebied van de Pa-O nodigd je uit om een dagwandeling te maken. Rond twaalf uur ga je eerst lunchen bij een Birmese familie voordat je de volgende kleine dorpjes in de omgeving bezoekt. Wanneer je liever geen wandeling maakt is het ook mogelijk om de grotten van Kalaw te bekijken. Ofwel de markt te bezoeken. Daarnaast zijn er genoeg andere mogelijkheiden.

Inle Lake

Net zoals de lokale bevolking vaar je met de boot over het Inle lake, waar de vissers van de Intha-stam op een typische wijze met één been roeien en de vissersboot voortbewegen. Je kunt hier veel omliggende dorpjes bezoeken en bovendien een zijdefabriek die de zijde spint uit de waterlelie. Ten slotte is het ook leuk om de omgeving van Nyaungshwe per fiets te verkennen.

Bagan

Ofschoon je in Bagan een dagje met paard en wagen de tempels kunt bezichtigen is het ook mogelijk om op de fiets de duizenden pagodes te ontdekken. Wanneer je de zonsondergang wilt zien klim je bijvoorbeeld op een tempel en geniet van het uitzicht met de gouden gloed over de toppen van de vele tempels.

Een filmpje van de 2200 tempels van Bagan, klik HIER

Mandalay

Rondom Mandalay kan je naar een aantal interessante oude hoofdsteden zoals Amarapura, Sagaing en Ava. Maar ook de Mahamuni Paya in Mandalay stad is zeker de moeite waard. Niet alleen als een zeer belangrijke tempel voor de Birmesen maar ook als bezienswaardigheid voor de reiziger. Het viermeter hoge Boeddha-beeld is bedekt met een dikke goudlaag. Dat komt door middel van flinterdunne goudblaadjes die door de talloze pelgrims worden aangebracht. Later kan je de dag afsluiten met een boottochtje over het meer en bewonder je de langste teakhouten brug ter wereld. Al met al een dag vol indrukken.

Samengevat, een reis die je kerstvakantie tot een beleving maakt.

Kerstreis, naar het bijzondere land Myanmar.

GA JE MEE NAAR MYANMAR VAN 23 DECEMBER 2018 T/M 7 JANUARI 2019 € 2149,–

DAGPROGRAMMA >

DATUM & PRIJS >

INFORMATIE >

BOEKEN >

HOME >