Myanmar/Birma

De rondreis Myanmar, daarmee ervaar je de rijke cultuur van het oude Birma.

Een unieke rondreis naar de minderheden van Myanmar

Myanmar dat vroeger Birma werd genoemd, is het land van de gouden pagodes en de kleurrijke bevolking. Doordat dit een unieke rondreis is langs hooggelegen bergstadjes en traditionele vissersdorpen beleef je hun rijke cultuur. Al wandelend door traditionele dorpen, waarvan sommige zeer afgelegen, ervaar je de leefgewoonten, gebruiken en tradities van verschillende minderheden in het westen en het oosten. Je ziet hoe de neusfluit wordt bespeeld en ontmoet bijzondere bevokingsgroepen, zoals de Chin met hun kenmerkende gezichtstatoeages.

Maar ook varen we over meren met drijvende tuinen naar verstilde dorpen. Daarnaast bezoeken we de Akha in de bamboe paalhuizen en de long houses van de Loi. We bewonderen de mooiste tempels met adembenemende uitzichten, echter een wandeling over een specerijenmarkt mag niet ontbreken en vervolgens proeven we de lokale rijstwijn. Wanneer de zon ondergaat, zie je de gouden toppen van de stupa’s glanzen in het warme avondlicht. Een fascinerende 24-daagse rondreis door het land van de gouden pagodes en een unieke kennismaking met vele onontdekte volken. Alleen Mayke Tours maakt deze reis in groepsverband naar de afgelegen gebieden.

Rondreis MyanmarKerstreis!

De hoogtepunten van Myanmar (Birma) 

Een 15-daagse reis door het Gouden land. Je bezoekt de indrukwekkende Shwedagon pagode in Yangon, historische tempels in Bagan en ziet hoe de vissers op het Inle meer met een been roeien. Een dagwandeling rondom Kalaw laat je kennismaken met de Pa-O bevolking, waarbij je smult van de lokale lunch

Rondreis Myanmar, is reizen op z’n best!

24 DAGEN RONDREIS MYANMAR VAN 5 NOVEMBER T/M 28 NOVEMBER 2018 € 3295,–

DAGPROGRAMMA >

DATUM & PRIJS >

INFORMATIE >

BOEKEN >

FOTOGALERIE >

HOME >

“Ik vond de reis vooral leuk en interessant vanwege de afwisseling en verschillende invalshoeken. Stad en platteland hebben we gezien. De bizarre drukte in de steden en de stilte in de dorpen. We zijn op visite  geweest bij raadselachtige stammen die met het naburige dorp niks hebben maar met hun  broeders en zusters van dezelfde stam elders in Zuidoost Azië des te meer.  Wat mij erg opviel was de alomtegenwoordigheid van de boeddhistische religie die soms op strenge  wijze wordt uitgedragen. Het is verbazingwekkend hoeveel je in drie weken meemaakt en opsteekt.” Ed

Het zijn eersteklas hotels waar je overnacht, het vervoer is comfortabel, en de gids die we hadden ging  niet tussen ons en de bevolking in staan maar hielp ons om zelf met bewoners in contact te komen en te communiceren. Dat heeft een paar keer tot hele interessante gesprekken geleid met locals. Het land is duidelijk door het toerisme ontdekt waardoor het  bij de bekende trekpleisters een drukte van belang is. En ja, die Mayke, daar heb je wat aan. Alles is tot in de puntjes geregeld, alles klopt en she does not take no for an answer. Ze loodst je overal naar binnen en lost alle problemen, groot of  klein, op. Tip: wacht niet te lang als je naar Birma wilt, het zal alleen maar  drukker worden.” Ed v.